Domaine Boisseau

Bray, Maconnais, Bourgogne – Delphine en Sebastien Boisseau

– natuurlijke vinificatie

Naar de wijnen van Domaine Boisseau

Domaine Le mouton Blanc - Bray - Sebastien Boisseau - degustatie brut de cuve ©oenoLogic.be
Domaine Boisseau – degustatie brut de cuve

Domaine Boisseau

In het dorpje Bray in het uiterste westen van de Maconnais ligt het Domaine Boisseau,  9 ha groot.  Het is in handen van Delphine en Sébastien Boisseau, twee gepassioneerde en zeer meticuleuze jonge wijnbouwers, die in 2007 het biolabel verwierven. Intussen is het domein ook biodynamisch gecertificeerd.

Hun verhaal is wel enigszins apart te noemen.

Aanvankelijk verkochten ze hun oogst aan de plaatselijke cave cooperative, zoals hun ouders en grootouders ook steeds  hadden gedaan.  In 2011 stelden ze  aan de cave cooperative voor om hun druiven afzonderlijk te vinifiëren.  Het had geen zin om biodruiven te blijven telen die daarna samen met de rest van de productie van de cave gevinifieerd werden.

De cave cooperative wou  niet op hun vraag ingaan en  Delphine en Sébastien besloten daarop deze te verlaten .  Dit kon echter niet zonder een aanzienlijke boete te betalen wegens contractbreuk.

Hun beslissing had ook grote financiële gevolgen.  Ze hadden  immers geen installatie en materieel om zelf te vinifiëren  en stonden dus voor zware investeringen.  Toch gingen ze ze koppig door met hun project en werkten zich op korte tijd naar de top.

Het paradepaardje van het domein is de cuvee “Clos Rebetiot” die afkomstig is van een  wijngaard die aangeplant werd  in 1900.  Leuk detail is dat de cuvee van naam verandert volgens het geoogste jaar (114 ; 115 enzovoort).

Domaine Le mouton Blanc - Bray - vinificatie in inox ©oenoLogic.be
Domaine Boisseau – débourbage in inox

De Cuvée Ratatouille van Domaine Boisseau is een druivenassemblage van pinot noir, gamay en chardonnay.
De druiven worden samen gevinifieerd en gelagerd in eikenhouten vaten.

Het resultaat is een evenwichtige elegante wijn met prachtig rood fruit, ondersteund door de fijne zuren van de chardonnay die finesse en frisheid bijbrengen.

Domaine Le mouton Blanc - Bray - Sebastien Boisseau - dynamisator ©oenoLogic.be
Domaine Boisseau – dynamisator

Naar de wijnen van Domaine Boisseau

wijnen oenoLogic
Winkelmand
There are no products in the cart!
verder winkelen
0