Champagne

Champagne Benoit Lahaye Le Jardin de la Grosse Pierre - Bouzy Grand Cru - oenoLogic.be

Champagne Benoit Lahaye – Bouzy 100% Grand Cru

Benoit Lahaye werd door Gault & Millau uitgeroepen tot “Vigneron de l’Année 2022”.  De bekroning van zijn carrière en voor zijn niet aflatende inzet zowel in de wijngaard als in de vinificatiekelder om steeds weer de beste champagne te maken.

Champagne

Wanneer men over champagne spreekt hebben heel wat mensen het over champagne van de grote huizen of merken.  Die grote producenten kopen druiven aan van kleine boeren, die zelf geen champagne maken.  De kwaliteit is altijd de grootste gemene deler :  zowel de goeie als de minder goede kwaliteit wordt samen verwerkt.

Meestal wordt er dan ook technologisch ingegrepen om de kwaliteit op te krikken.
De champagne wordt daardoor een standaardproduct dat weinig kan boeien.
De wijnen verouderen meestal ook heel slecht en dienen binnen het jaar van productie te worden geconsumeerd.

Daarom is het boeiender om champagne van de “recoltant manipulant” (te herkennen aan RM op het etiket) te ontdekken. Deze boeren oogsten zelf en maken ook de wijn. De 2de gisting op fles (champagne-procédé) voeren ze eveneens zelf uit en houden zo de kwaliteit hoog. Zij staan persoonlijk in voor het eindproduct en kunnen zich geen slechte kwaliteit veroorloven.

De champagnes die we aanbieden zijn op een natuurlijke manier gemaakt en zijn daardoor vineus en kunnen zeer mooi verouderen. Het aroma wordt complexer en de champagne wint aan breedte en diepte.

Het domein in ons aanbod maakt echte top-champagnes die over de hele wereld fel worden gezocht.
oenoLogic heeft de eer deze in exclusiviteit voor België te kunnen aanbieden.

wijnen oenoLogic
Winkelmand
There are no products in the cart!
verder winkelen
0