Domaine Dieulefit – Visan

Côtes du Rhône – Rémi Pouizin (Voorheen Domaine La Fourmente)

natuurlijke vinificatie

Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - La Fourmente ©oenoLogic.be
Domaine La Fourmente – Visan – Côtes du Rhône

De familie Pouizin had reeds wijngaarden in Visan sinds 1922. De grootouders van Rémi, de huidige eigenaar, waren reeds voortrekkers van de natuurlijke teeltwijze.
In 2000 nam Rémi het domein La Fourmente over. Zijn doel is wijnen te produceren die puur en licht verteerbaar zijn. Daarvoor vertrekt hij van gezonde, evenwichtige druiven. Hij zoekt natuurlijke oplossingen die de kwaliteit van de druif in de hand werken zodat er geen correcties moeten gebeuren.

Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - wijngaard ©oenoLogic

In 2014 kochten Rémi en zijn echtgenote een prachtige, oude residentie in het gehucht Dieulefit aan de rand van de gemeente Visan en doopten domein La Fourmente om tot domein Dieulefit, dat momenteel 25 ha groot is.

De biodynamie blijft één van de belangrijkste inspiratiebronnen voor Rémi ; hij is dan ook lid van de groep Renaissance des Appellations.  Niettemin staat hij zichzelf een zekere vrijheid toe.  Zo wenst hij geen “extrémiste du sans soufre” te worden.  Het totale sulfietgehalte van zijn wijnen ligt onder de 20 mg/l, wat zeer laag is.  Sulfiet wordt enkel bij de botteling toegevoegd.

Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - Amour de Fruit Rouge ©oenoLogic.be
Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - Native Blanc et Rouge ©oenoLogic.be
Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - degustatie op domein ©oenoLogic.be
Domaine Dieulefit - Visan - Côtes du Rhône - Guarigue ©oenoLogic.be
wijnen oenoLogic
Winkelmand
There are no products in the cart!
verder winkelen
0