Domaine de la Sarazinière – Bussières

Philippe en Guillaume Trébignaud – Bussières, Mâconnais, Bourgogne – natuurlijke vinificatie – Domaine de la Sarazinière

Naar de wijn van Domaine de la Sarazinière

Philippe en Guillaume Trébignaud - domaine de la saraziniere - Bussieres - Maconnais
 
Het familiedomein van Philippe en Guillaume Trébignaud  werd in de jaren twintig van de vorige eeuw gesticht door grootvader Claude Seigneuret en is gesitueerd in de gemeentes Bussières, Pierreclos en Serrières in de vallei van de Petite Grosne, een tiental km ten westen van Mâcon.

Er wordt biologisch gewerkt (niet gecertificeerd) : geen pesticiden, herbiciden of fungiciden en de grond wordt bewerkt om het bodemleven zuurstof te geven.

Aligote 2018 Clos des Bruyères - Domaine de la Saraziniere - Bussieres - Maconnais - oenoLogic.be

Zo’n 20 jaar geleden besliste Philippe Trébignaud om aligoté aan te planten (0.7 ha). Ondanks de sterke historische band met aligoté, was deze druivensoort grotendeels uit de gemeente verdwenen.

De aligoté gedijt goed op de zure veengrond (sols de bruyères) en wordt in goede wijnjaren bijzonder aromatisch.

De druiven worden manueel geplukt en zonder toevoeging van sulfiet in een temperatuurgereguleerde inox cuve gevinifieerd. Uiteraard wordt er gewerkt met endogene gisten en zonder toevoeging van enzymes.
Er wordt licht gefilterd indien noodzakelijk.

Deze schitterende Bourgogne Aligoté rijpt op de “lies fines” gedurende 15 tot 18 maanden. Dit zorgt voor een mooie rondheid en een hartige mondvulling, ondersteund door een fijne aciditeit.
De wijn heeft een opmerkelijk mooie florale neus met bovendien een verbazingwekkend bewaarpotentieel, een ware herontdekking van de aligoté.

Domaine de la Saraziniere - Bussieres - Maconnais - oenoLogic.be

Naar de wijn van Domaine de la Sarazinière

Sending
Klantbeoordeling
0 (0 stemmen)
wijnen oenoLogic
Ben je ouder dan 18 ? Deze website vereist dat u 18 jaar of ouder bent. Bevestig dit of klik op "Weigeren"
Winkelmand
There are no products in the cart!
verder winkelen
0