Domaine de Pergaud – Eric Texier – Côtes du Rhône

Domaine de Pergaud – Eric Texier – Côtes du Rhône
natuurlijke vinificatie

Wijnen beschikbaar : zie prijslijst en bestellen

 

Domaine de Pergaud - Eric Texier - Côtes du Rhône ©oenoLogic.be

Eric Texier gaf in 1993 zijn carrière als ingenieur op om wijnbouwer te worden. Hij studeerde oenologie in Bordeaux en ging nadien in de leer bij Jean-Marie Guffens in de Maconnais. In 1995 vinifieerde hij zijn eerste wijnen.

 

Domaine de Pergaud - Eric Texier - Côtes du Rhône - cuverie ©oenoLogic.be

Brézème is een kleine appelatie in de noordelijke Cotes du Rhone. Texier was gefascineerd door het het feit dat de wijnen van Brézème in de 19de eeuw konden wedijveren met die van Hermitage en wou  de appelatie terug op de kaart zetten. Momenteel is hij de belangrijkste producent van Brézème.

 

Domaine de Pergaud - Eric Texier - Côtes du Rhône - degustatie ©oenoLogic.be

De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.  De wijnen worden op een natuurlijke manier gevinifieerd en er wordt enkel SO2 toegevoegd indien nodig.
Texier huldigt de principes van Jules Chauvet : hoe minder je intervenieert in de wijngaard en tijdens het proces van wijnmaken, hoe dichter de wijn bij de oorsprong blijft, zowel op het vlak van terroir, druivensoort of wijnjaar.

 

Domaine de Pergaud - Eric Texier - Côtes du Rhône - degustatie ©oenoLogic.be

 

Domaine de Pergaud - Eric Texier - Côtes du Rhône - degustatie ©oenoLogic.be